دسترسی و فضاها در آشپزخانه صنعتی
-
نصب تابلو مشخصات مشتمل بر شماره دستگاه ، نوع کاربری و روش صحیح استفاده هر یک از تجهیزات آشپزخانه صنعتی روی آنها ضروری میباشد؛
-
در مجاورت فضای آشپزخانه صنعتی و پیش از درب ورودی پرسنل ، باید یک فضای مجزا در نظر گرفته شود تا پرسنل پیش از ورود به آشپزخانه در آنجا استحمام نموده و لباس های خود را تعویض نماید. در این فضا باید به تعداد لازم دوش ، توالت ، دستشویی و کمد شخصی جهت نگهداری لباس و لوازم شخصی پرسنل در نظر گرفته شود. فضای رختکن خانم ها و آقایان باید مجزا باشد.
-
اگر تعداد پرسنل شاغل در هر شیفت کاری آشپزخانه کمتر از 10 نفر باشد میتوان از سرویس بهداشتی مشترک برای خانم ها و آقایان استفاده نمود. اما اگر تعداد پرسنل بیش از 10 نفر باشد باید حتماً سرویس بهداشتی مجزا برای خانم ها و آقایان در نظر گرفته میشود.
-
فضای رختکن و سرویس های بهداشتی پرسنل باید به واسطه یک فضای ایزوله واسطه ( Airlock ) مجهز به درب های خود بسته شو ( Self Closing Door ) به فضای اصلی آشپزخانه صنعتی متصل گردد.
-
نصب پرده هوا روی درب های ورود و خروج آشپزخانه صنعتی ضروری میباشد.
-
سرمایش فضای داخل در طراحی آشپزخانه صنعتی معمولاً با هواساز انجام میشود. در مناطق گرم و خشک میتوان از زنت یا کولرهای آبی نیز برای این منظور استفاده نمود. همچنین میتوان از کولرهای گازی اسپلیت برای سرمایش اتاق های اداری مرتبط با آشپزخانه استفاده نمود.
-
معمولاً آشپزخانه صنعتی نیاز به سیستم گرمایش ندارند اما در صورت لزوم ( در مناطق سردسیر ) میتوان از هواساز یا یونیت هیتر برای این منظور استفاده نمود.
-
شبکه برق رسانی آشپزخانه صنعتی باید مجهز به سیستم حفاظت جان باشد.
تهیه شده توسط متخصصان پایان نامه من | طراحی سایت اراک | کباب پز تابشی